On es pot trobar un traductor jurat de català

on trobar un traductor habilitat per certificar traduccions jurades

Si busques un traductor jurat o vols comprovar si algú si ho és, l’has de buscar al registre de traductors i intèrprets jurats en llengua catalana. Es tracta d’un registre gestionat per la Generalitat que s’actualitza a mesura que s’hi van afegint nous traductors oficials.

En aquesta pàgina trobaràs diversos arxius PDF en funció de l’idioma. Selecciona el que necessitis segons la combinació lingüística (català-alemany, català-anglès, català-francès, etc.).

https://youtu.be/yyihHfv6GUw

Un cop descarregat el PDF, pots buscar els traductors per municipi, si prefereixes triar-ne un que visqui a prop teu. Tanmateix, actualment la ubicació del traductor no és un impediment, perquè les traduccions jurades en paper s’envien per correu postal o per missatger.

A banda del municipi, al llistat també hi surten les dades de contacte (número de telèfon i/o adreça electrònica del traductor jurat).

Si cerques un traductor jurat pel nom, perquè ja t’hi has posat en contacte i vols comprovar que sigui un traductor oficial, has de fer la cerca pels cognoms. Si busques el nom i el primer cognom no el trobaràs, perquè el format del document mostra els dos cognoms seguits d’una coma i el nom. En el meu cas, per exemple, al registre de traductors jurats del català a l’anglès i viceversa el meu nom apareix així: “Masdéu Martínez, Núria”.

Tingues en compte que els traductors jurats poden exercir la seva tasca en les dues direccions: del català a l’altra llengua i viceversa.

 

Núria Masdeu

Traductora professional